Uutiskirje lokakuu 2024

3.10.2024

Tärkeää asiaa ja syksyisiä yhdistyskuulumisia

 

Oulun kaupungin alueellinen toimintaraha vuodelle 2025 vaatii nyt vanhempaintoimikunnilta rekisteröidyn yhdistyksen taakseen

Oulun kaupunki on päättänyt lopettaa alueellisen toimintarahan myöntämisen vanhempaintoimikunnille, jotka eivät ole rekisteröityneitä yhdistyksiä. Perusteluna kaupunki haluaa lopettaa yhteisöjä koskevien avustusten myöntämisen yksityishenkilöille, jotka aiemmin ovat toimineet vanhempaintoimikuntien avustusten juridisina saajina.

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys kehottaa nyt vanhempaintoimikuntia pyytämään paikallisia rekisteröityneitä asukasyhdistyksiä, tai mahdollisia muita rekisteröityneitä yhdistyskumppaneita avuksi. Näin on jo toimittu mm. Jäälin koulun ja Jäälin asukasyhdistys ry:n kesken. Yhteistyökuviossa hakijana toimii vanhempaintoimikunnan jäsenen sijaan rekisteröity asukasyhdistys.

Alueellisen toimintarahan hakuaika vuodelle 2025 päättyy 15.10.2024 klo 15:30.
 

kOuluvanhemmat aloitti syksyn

aktiivisen vaikuttamisen merkeissä

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ekosysteemin pienryhmätyöskentelyä Ympäristötalolla.
Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija Tomi Kiilakoski esittelemässä nuorisobarometrin viimeisimpiä tutkimustuloksia hyvinvoinnin ja terveyden ekosysteemin työryhmäpäivässä
Psykologi Keijo Tahkokallio luennoimassa.

kOuluvanhempien puheenjohtaja piti hyvin vastaanotetun vastinepuheenvuoron pääpuhuja psykologi, kirjailija Keijo Tahkokalliolle Oulun sivistys- ja kulttuuripalvelujen järjestämässä “Kuka kasvattaa lapsesi?” -illassa Oulun hotelli Lasaretissa. Tilaisuus oli avaus Oulun kaupungin "viisi askelta vanhemmuuden tukemiseen" -luentosarjaan. Suorana striimattu tapahtuma keräsi merkittävän osallistujamäärän niin paikan päällä kuin kotisohvillakin. Tässä Linkki livestriimitallenteeseen (voimassa 14.11. asti).

kOuluvanhemmat on kutsuttuna osallistunut monipuolisesti alueemme tärkeisiin kehittämistoimikuntiin- ja ryhmiin. Tärkeimpinä Oulun kaupungin ja Pohteen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ekosysteemin kokoontuminen Ympäristötalolla 13.8. ja Pohjois-Pohjanmaan alueellisen opiskeluhuollon yhteistyöryhmän syksyn ensimmäinen kokoontuminen hotelli Scandic Stationissa 26.8. Tapasimme myös kaupungin varhaiskasvatus- ja koulutyötä johtavan sivistys- ja kulttuurijohdon 12.8 järjestetyssä kokouksessa.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä hotelli Scandicissa 26.8.
Aloituskahvitunnelmia Kuka kasvattaa lapsesi? -illassa.
kOuluvanhempien puheenjohtaja Janne Regelin toimittamassa vastinettaan Tahkokalliolle.
Puheenjohtajamme Kohti toiveikasta tulevaisuutta - koko Suomen vanhempainillan päätöspuhujana.

Kastellin syyskuinen väkivallanteko sai Ylen pyytämään kOuluvanhemmilta haastattelun. Haastattelussa puheenjohtajamme painotti oppilashuollon psykologi- ja psykiatriresurssien hälyttävän tilanteen korjaamisen merkitystä.

Yleisönosastokirjoituksemme sanomalehti Kalevassa (12.8.) otti esiin vanhempien esimerkin merkityksen koulukiusaamiselle. (kuva).

Lukuvuoden ensimmäiset kOulutreffit Jäälin koululla

Kuvaa Jäälin koulun pihalta.

Lukuvuoden ensimmäiset kOulutreffit järjestettiin Jäälin koululla 3.10. Kokeilimme nyt uudenlaista lähestymistapaa vaikuttavuutemme kehittämiseksi. Jäälin koulun uuden vanhempaintoimikunnan järjestäytymiskokouksen yhteyteen järjestetyt kOulutreffit osoittautuivat tehokkaaksi tavaksi tulla kuulolle yksittäisen koulun huolenaiheista, toiveista ja kehitysmahdollisuuksista. Myös käytännön yhteistyön tasolla kokeilu osoittautui heti tehokkaaksi, kyettyämme tuoreeltaan tuomaan alueellisen toimintarahan muutoksen koulun tietoisuuteen. Käytännön konkretiana fasilitoimme koululle uuden toimintamallin mukaisen toimintarahan hakemisen.

Oulun kaupungin, Suomen vanhempainliiton, Mieli ry:n ja Tunne ry:n Kastellin koululla 25.9. järjestämä koko Suomen vanhempainilta sai myös hyvän vastaanoton Teams -striiminsä yleisössä. Tilaisuuden päätti kOuluvanhempien päätöspuheenvuoro, jossa annoimme kiitosta erityisesti tilaisuuden ONE-nuorisovaltuuston puheenvuorolle. Erityiskiitos ONE:n puheenjohtaja Pietari Meriläiselle!

Tulossa: Lapsen oikeuksien viikon Oulun Ilon päivä -tapahtumassa, 20.11. Ouluhallissa

kOuluvanhemmilla on oma lapsiystävällinen toimintapiste osana Oulun Ilon päivä -tapahtumaa. Lapsen oikeuksien viikon teemana on tänä vuonna lapsen oikeus oppimiseen. Tervetuloa moikkaamaan meitä koko perheen voimin!