Tule mukaan toimintaan

4.9.2018

Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen toiminta on tekijöidensä näköistä ja kokoista. Löytäisitkö sinäkin oman juttusi toiminnassamme?

Hei vanhemmat ja lastemme asioista kiinnostuneet aikuiset,

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys on kohta viisi vuotias yhdistys, jonka tarkoituksena on tukea Oulun alueen koulujen ja päiväkotien vanhempaintoimijoita, edistää yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja vaikuttaa lasten elinympäristöön ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä vanhempien näkökulmasta.

Keväällä 2018 toteutimme Vanhemmat voimavaraksi -projektin.Tavoitteenamme on vakiinnuttaa projektissa hyväksi havaitut toimintamuodot osaksi perinteitämme. Näitä ovat esimerkiksi vertaisvanhempien jalkautuminen hyvinvointimessuille ja tapahtumiin jo toimintaamme kuuluvien kouluilla ja päiväkodeissa järjestettyjen #kouluvanhemmat treffit - tapaamisten rinnalla. #kouluvanhemmat treffeillä jaamme kokemuksia ja saamme vinkkejä kodin ja koulun/päiväkodin yhteistyöhön. Pari kertaa vuodessa järjestetään myös Vanhempainfoorum yhteistyössä kaupungin tai jonkin alueemme toimijan kanssa jonkun tärkeäksi kokemamme aihepiirin ympäriltä.

Oulun alueellisen vanhempainyhdistyksen toiminta on tekijöidensä näköistä ja kokoista. Mutta onko siinä mukana tällä hetkellä juuri Sinulle sopivaa ja kiinnostavaa asiaa tai tekemistä? Mitä me voisimme mielestäsi toteuttaa, mitä haluaisit itse tehdä? Ota rohkeasti yhteyttä, yhteystiedot ja palauteloota löytyvät kotisivuiltamme ja keskustelua on myös Facebook-ryhmässä Oulun alueellinen vanhempainyhdistys.

Tässä syksyn ensimmäisen tapaamisen 16.8.2018 kuulumisia. Mukana olivat myös Suomen Vanhempainliiton EPeLI-hankkeesta Aslak Rantakokko ja Sari Haapakangas kertomassa hankkeen hyvistä käytänteistä, joita ovat muun muassa erityislasten vanhemmille suunnatut  erkkavanhempien vertaistukiryhmä ja erkkavanhempien whatsapp-ryhmä. Tutustuimme KESY eli Keskustelu symbolein -materiaaliin. Anu Uusikylä on yksi "Kettu-pelin" kehittäjistä ja hänet voi pyytää esittelemään kouluille peliä tiistai-iltapäivisin ja perjantaisin. "Parhaimmillaan KESY toimii kurkistusikkunana lapsen kokemusmaailmaan, havaintovälineenä oppilashuoltoon sekä kuvamateriaalina tunnetaitojen harjoitteluun." kuvaillaan kotitalouslehden artikkelissa

Kuulimme tapaamisessamme myös esteettömyyden tsekkauslistasta. Miten saat madallettua kynnystä osallistua tapahtumiin?

  • Tee tapahtumasta esteetön ja mainosta sitä kutsussa "tapahtuma on esteetön"
  • Kysy erityisruokavalion lisäksi erityisentuen tarve
  • Järjestä koululla messutyyppinen tapahtuma tai vanhempainilta, jossa on eri pisteillä mm. kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori, koulupsykologi, rehtori, eri järjestöjä jne. Messutyyppisessä tapahtumassa syntyy kohtaamisia ja keskustelua, voidaan jakaa tietoa ja esitteitä henkilökohtaisesti sekä asioista voi kysyä suoraan esittelijältä perinteisen esitelmän kuuntelun sijaan.

Seuraavia koulu/päiväkoti vierailuja #kouluvanhemmat treffien muodossa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta seuraa tiedotustamme kotisivullamme ja Facebook-ryhmässä. Myös vanhempainfoorumeista tiedotetaan lähempänä niiden ajankohtaa. 

Lämmintä, iloista ja sopivan vanhempaintoiminta-aktiivista syksyä toivottaa, 

Sihteeri-Pirita

p.s. jos mielit vaikuttamaan valtakunnalisella tasolla, on Vanhempainliiton johtokuntapaikka haku auki parhaillaan

p.p.s "Täällä jokainen saa olla rauhassa oma ittensä." kertoo hallitus oheisessa kuvassa